Chronisch Gelukkig
Gelukkig leven met een chronische aandoening

Over mij

Mijn naam is Francine Groenewoud – Knüppe. Naast dat ik coach/psycholoog ben, ben ik ook ervaringsdeskundige in het hebben van een chronische aandoening. Ik heb als 1-jarige leren lopen in de lange gangen van het ziekenhuis en heb sinds die tijd menig wachtkamer, ziekenhuis en specialist gezien. Ik ben astmatisch en ben hier op mijn 15 de ook voor opgenomen in het astmacentrum  in Davos.  

Ik weet wat voor impact het hebben van een chronische aandoening kan hebben, en welke aanpassingen dat van jou en je omgeving vergt. Ik weet echter ook dat je ondanks een chronische aandoening een volwaardig en gelukkig leven kan leiden. Dat wil niet zeggen dat ik het niet soms nog lastig kan vinden, maar wel dat ik anderen graag kan en wil helpen om ook chronische gelukkig te zijn! 

Eind 2007 ben ik afgestudeerd in Sociale en Organisatie Psychologie. Hierna ben ik gaan werken bij bank/verzekeraar SNS REAAL, daar ging mijn interesse al snel uit naar coaching en opleiding. Ik wil in mijn werk actief bijdragen aan de ontwikkeling van mensen. Daarom ben ik na mijn traineeship gaan werken als didactisch medewerker, trainer en coach. In 2014 heb ik een post-master opleiding afgerond over Leren, Ontwikkelen en Veranderen.